Agile in het MKB

Al lange tijd wordt Agile in de praktijk toegepast bij grotere organisaties. Agile op het gebied van productontwikkeling, maar ook binnen de organisatiestructuur.

Maar Agile is niet alleen voor grote bedrijven. Sterker nog, het MKB doet al veel langer aan Agile, alleen heeft het niet die stempel.

Is het niet dat juist in het MKB de bedrijven snel kunnen veranderen als de markt veranderd? Is het niet in het MKB dat producten gaande weg worden ontwikkeld? Allemaal Agile. Alleen heeft het niet die naam.

Het is denk ik alleen verstandig om wel die stempel op dit proces te zetten. Door te benoemen dat je Agile werkt sta je stil bij wat je doet. En als je stil staat bij wat je aan het doen bent, heb je ook momenten om jezelf bewust te corrigeren. En doordat je jezelf corrigeert, hou je focus op je eigen doel!

Werkoverleg

Daarnaast kun je Agile misschien iets meer doorvoeren in je bedrijf. Veel bedrijven kennen het “werkoverleg”. Maak daar eens een Stand-up van. Niet iedereen bij elkaar, nee alleen de mensen die als team aan 1 (deel)product werken. Door te staan, is er een actieve houding. Door dit dagelijks te doen is er begrip voor elkaar en is men sneller bereid met elkaar mee te denken en elkaar te helpen. Het “werkoverleg” lijkt vaak op een verantwoording afleggen. Probeer dat met Stand-ups te vermijden. Laat het team zelf aangeven hoelang “iets” (user story) gaat duren. Als degene er langer over doet dan het team met elkaar besproken heeft, kan het team leren van de tegenslag. Is de taak sneller afgerond, kan in het vervolg en betere inschatting worden gemaakt.

Agile is niet een theorie die je hanteert, Agile is een gedrag wat je hanteert. En juist het MKB kan dit als geen ander, want het MKB is Agile!

One thought on “Agile in het MKB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *